Translate

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Κορμός με αποξηραμένα φρούτα



Υλικά

  • Αποξηραμένο μήλο ~10gr
  • Αποξηραμένο πορτοκάλι ~10gr
  • 1 πακέτο μπισκότα
  • 250gr κουβερτούρα
  • 1 κρέμα μορφατ
  • 50gr βούτυρο
  • λίγο λικέρ
Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα μορφατ να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα. Όταν λιώσει η κουβερτούρα τοποθετούμε το βούτυρο και όταν λιώσει και αυτό απομακρύνουμε από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα και τα αποξηραμένα φρούτα σε μικρά κομματάκια και τα ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού (κρατάμε 2 τεμάχια απο το καθένα για διακόσμηση).

Προσθέτουμε στο μίγμα της κουβερτούρας το λικέρ και το ανακατεύουμε με το μίγμα με τα μπισκότα και τα φρούτα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετούμε το μίγμα για λίγα λεπτά στην κατάψυξη για να παγώσει ώστε να μπορούμε πιο εύκολα να του δώσουμε μορφή.

Στη συνέχεια τοποθετούμε το μίγμα σε ένα αλουμινόχαρτο και του δίνουμε τη μορφή "μπαστουνιού"¨.

Τέλος διακοσμούμε τον κορμό μας με τα αποξηραμένα φρούτα που κρατήσαμε και τον τοποθετούμε στο ψυγείο.

 *Τα γραμμάρια στα αποξηραμένα φρούτα είναι ενδεικτικά μπορείτε να βάλετε όσα θέλετε εσείς.


Bon Appétit!

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας είτε στο email : idiotropa@gmail.com είτε στο f/b: https://www.facebook.com/Idiotropa



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου