Translate

Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Ψωμί με λιαστές ντομάτες





Υλικά


  • λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες (όσες θέλουμε)
  • 3 κούπες αλεύρι (~360) για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ μαγερική σόδα
  • 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι (~ 200gr)
  • 1/2 κούπα μαύρη μπύρα (~125ml)
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο ( ~ 80ml)
  • προαιτερικά μυρωδικά

Εκτέλεση 

Σε ένα σκεύος μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά ( αλεύρι, αλάτι, σόδα) και σε ένα άλλο όλα τα υγρά υλικά (γιαούρτι, μπύρα, ελαιόλαδο), μαζί και τις λιαστές ντομάτες.

Στο μείγμα με το αλεύρι ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρα υλικά και τα ομογενοποιούμε είτε με το χέρι είτε με μια ξύλινη κουτάλα. 

Δίνουμε σχήμα στο ψωμί και το τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο προηγουμένος έχουμε βάλει ένα κομμάτι λαδόκολλα.

Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180οC.

*Αυτές οι αναλογίες μας δίνουν ένα μικρό ψωμί, όπως φαίνεται στη φωτογραφία,  με μια πιο "πικαντική" και ιδιαίτερη γεύση, το οποίο μπορεί να συνοδεύσει οποιοδήποτε γεύμα ως έχει.

*Επιπλέον μπορεί να σερβιριστεί μαζί με τα πατέ μας για ένα ακόμα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.



  


Bon Appétit!

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας είτε στο email : idiotropa@gmail.com είτε στο f/b: https://www.facebook.com/Idiotropa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου