Translate

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Μακαρόνια ογκραντέν με λιαστή τομάτα & κιμά

Υλικά
  • 15 τεμάχια λιαστή τομάτα σε λάδι, ψιλοκομμένα & 5-6 ολόκληρα για ντεκόρ
  • 3/4 kg κιμά
  • 500gr ζυμαρικά πένες βρασμένα al dente
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 60ml ελαιόλαδο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 200gr σάλτσα τομάτας
  • 4 κουτ. της σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 200gr βούτυρο
  • 300gr κρέμα γάλακτος
  • 200gr αλεύρι
  • 400gr παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση

Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν. Στο μεταξύ σοτάρετε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τον κιμά, ανακατεύετε συνεχώς και τον σοτάρετε, μέχρι να ψηθεί ελαφρά. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκόολ. Προσθέτετε τη σάλτσα τομάτας, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο και τη λιαστή τομάτα. Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα, την κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε μερικές κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύετε. 

Ζεσταίνετε το βούτυρο, προσθέτετε την κρέμα, το αλεύρι, ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί και προσθέτετε και την παρμεζάνα. Σε ένα πηρέξ ανακατεύετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και καλύπτετε όλη την επιφάνεια με το μείγμα της κρέμας. Τέλος διακοσμείτε  την επιφάνεια με τη λιαστή τομάτα και ψήνετε στους 170οC σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει ελαφρά.




                                                                 Bon Appétit!!


Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας είτε στο email : idiotropa@gmail.com ή στο f/b: https://www.facebook.com/Idiotropa


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου