Translate

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Αλμυρό κέικ με λιαστή τομάτα





Μια πολύ απλή και εύκολη συνταγή που ακόμα και κάποιος που δεν ασχολείται με την κουζίνα μπορεί να φτιάξει!!!!


Υλικά :
  • 1/3 ενός βάζου των 330gr
  • 4 κουταλιές της σούπας ελιές καλαμών ψιλοκομμένες
  • 1,5 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αβγά
  • 1/2 kg φέτα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε μικρά κομματάκια και τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα λάδια.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα χειρός τα αβγά με το ελαιόλαδο και το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με τα αβγά. 
  4. Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
  5. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα όπου την έχουμε βουτυρώσει καλά και την αλευρώνουμε.


  1. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.
  2. Κι επειδή η ώρα ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο καλύτερα να κάνουμε και το τεστ με το μαχαίρι όταν δούμε πως το χρώμα του είναι καλό.

                                                                Bon Appétit!!


Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στο mail : idiotropa@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου