Translate

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Κοτόπουλο γεμιστό με φέτα και λιαστή τομάτα στο φούρνο με πατάτες

Υλικά
  • 1 μέτριο κοτόπουλο
  • Λιαστές τομάτες (όσες θέλουμε)
  • 250 gr τυρί φέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι 
  • 1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Χυμός από 2 μέτρια λεμόνια  
  • 10 μέτριες πατάτες


Εκτέλεση

  1. Αρχικά καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο. 
  2. Ανακατεύουμε το τυρί με τις λιαστές τομάτες τις οποίες έχουμε κόψει σε κομματάκια.
  3. Βάζουμε το κοτόπουλο στο ταψί και ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το λεμόνι. και το γεμίζουμε με το παραπάνω μείγμα.
  4. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τις βάζουμε στο ταψί.
  5. Ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο το ελαιόλαδο και συγχρόνως ανακατεύουμε και τις πατάτες για να πάει το λάδι παντού. Αν θέλουμε οι πατάτες να γίνουνε μαλακές ρίχνουμε μισό φλιτζάνι του τσαγιού νερό.
  6. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C περίπου 1 ώρα.



Όταν ροδίσει το κοτόπουλο το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά για να ροδίσει και από κάτω. Προσέχουμε όταν το γυρίζουμε να μην πέσει η γέμιση στο ταψί.




 


*Επιπλέον για να δώσουμε μια πιο ιδιαίτερη, γλυκιά και ζουμερή, γεύση στο γεύμα μας μπορούμε να συνοδεύσουμε το κοτόπουλο είτε με τη μαρμελάδα από ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΟΜΑΤΑ είτε με τη μαρμελάδα από ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΟΜΑΤΑ.







Bon Appétit




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου