Translate

Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Σφολιατάκια με φέτα και λιαστή τομάτα

Υλικά : 
  • Ατομικά σφολιατάκια (η συσκευασία συνήθως έχει 20 τεμάχια)
  • ~600gr  φέτα
  • Αυγό (προαιρετικό),
  • 300gr κασέρι 
  • Λιαστές τομάτες (~20-25 τεμάχια)

 Εκτέλεση : 

1. Αφήνουμε τα σφολιατάκια να ξεπαγώσουν και τα βάζουμε σε ένα ταψί με εσοχές. 



2. Σε κάθε σφολιατάκι βάζουμε μια κουταλιά της σούπας φέτα (τριμμένη)

*Αν θέλουμε ανακατεύουμε το αυγό με την τριμμένη φέτα και τα βάζουμε στα σφολιατάκια.

3. Παίρνουμε ένα βάζο με λιαστές τομάτες "Ιδιότροπα"και το σουρώνουμε ώστε να φύγει το λάδι ή παίρνουμε από το βάζο μία μία την κάθε τομάτα και την τοποθετούμε στο ταψί με τα σφολιατάκια. Αν θέλουμε βάζουμε κ παραπάνω από μία τομάτα αν είναι μικρές στο μέγεθος.


4. Επειδή, υπάρχει πιθανότητα, κατά το ψήσιμο η τομάτα να καεί στην επιφάνεια βάζουμε κασέρι (τριμμένο ή σε κομματάκια) ώστε να την προστατεύσουμε.





4. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.

Bon Appétit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου